Family Care -palvelut

On olemassa sanonta ”kaikki vaikuttaa kaikkeen”.
Näkemyksemme ihmisen ja perheen hyvinvoinnista on kokonaisvaltainen. Monipuolisella ja kokonaisvaltaisella osaamisellamme hoidamme tätä herkkää kokonaisuutta. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden valintaan:

Hieronta hellii koko perhettä

Urheiluhieronta on lihaskuntoa ylläpitävää ja vammoja ehkäisevää, mutta sillä voidaan tehokkaasti myös hoitaa jo syntyneitä vammoja. Ennen urheilusuoritusta annettu urheiluhieronta parantaa lihasten suorituskykyä. Urheilusuorituksen jälkeen hieronta auttaa kehoa palautumaan rasituksesta nopeammin.

Klassinen hieronta vaikuttaa fyysisiin kipu- ja särkytiloihin lieventävästi ja ennaltaehkäisevästi tehostaen kehon aineenvaihduntaa ja fyysistä toimintakykyä.
Mieli ja keho ovat erottamattomasti yhtä, kosketuksen voima on tunnettu vuosituhansia ja sitä on tutkittu hoitotieteessä. Kun hieronta koetaan rentouttavana, virkistävänä, tasapainottavana ja mielialaa parantavana, sillä pystytään tukemaan psyykkisen hyvinvoinnin lisäksi myös hyvää immuunijärjestelmää. Perinteinen hieronta sopii kaikenikäisille.

Hierojina Mommy & Me Kulosaaressa toimivat: Marjo-Riitta Pohjola, Jere Hyytiäinen, Laura Uotinen ja Tikli Oikarinen

Erottajalla: Sonja Järvisalo ja Jere Hyytiäinen

Varaa aika

Raskausajan ja lasten hieronta

Raskausajan hieronta poistaa kehosta kuona-aineita, helpottaa liitoskipuja ja vähentää turvotusta. Raskauden aikana sekä keho että mieli käyvät läpi suuria muutoksia. Osana hoitoa, äidin niin toivoessa, voimme käyttää rentoutumisharjoitteita esim. mahdollisten synnytyspelkojen lieventämiseksi.

Synnytyksen jälkeinen hieronta nopeuttaa kehon palautumista raskauden aikaansaamista muutoksista. Se lievittää synnytyksen jälkeisiä kiputiloja ja lihasjännitteitä. Hieronnassa keskitytään yksilöllisesti äidin ongelma-alueisiin ja pyritään edistämään äidin rentoutumista. Yleisimpiä ongelma-alueita ovat alaselän- ja lantion alue sekä niska-hartiaseutu. Hoitoihin voit ottaa vauvan mukaasi. Mainitsethan tästä varausta tehdessäsi.

Vauva- ja lasten hieronta sopii kaikenikäisille lapsille. Se vahvistaa ja rentouttaa lihaksia sekä auttaa lasta hahmottamaan oman kehonsa rajoja. Myönteinen kosketus viestii lapselle, että hän on tärkeä ja hänestä välitetään. Hieronta rauhoittaa vilkkaita ja levottomia lapsia ja auttaa heitä keskittymään. Myös unensaanti voi helpottua hieronnan myötä. Tarjoamme myös yksilöohjausta, jossa vanhemmalla on mahdollisuus oppia perustekniikoita kotiin vietäväksi.

Raskausajan, vauva- ja lapsi hierontaa Mommy & Me:ssä tekee Carita Viklund, Laura Uotinen, Tikli Oikarinen ja Marjo-Riitta Pohjola

Varaa aika

Äidin hyvinvointihoito

Äidin hyvinvointihoito on äideille räätälöity hierontahoito, joka keskittyy purkamaan arjen tuomia jännityksiä ja kuormituksia. Hoito rauhoittaa mieltä, vapauttaa lihasjännityksiä, lisää yhteyttä omaan itseen ja antaa voimia omaan äitiyteen. Itsestään huolehtiva äiti heijastaa levollisuutta ja hyvää oloa lapsiinsa. Rentouttava musiikki, himmeä valaistus ja korkealaatuiset luomuhierontaöljyt ovat osana hoitoa. Hoidon aikana on tilaa purkaa omia tunteitaan sanallisesti tai vain nauttia hiljaisuudesta, olla vaan.

Raskausajan ja lasten hierontaa sekä äidin hyvinvointihoitoja Mommy&Me:ssä tekee Carita Viklund.

Kiropraktiikka -tehokasta ja turvallista

Kiropraktiikka on yli sata vuotta vanha manuaalinen terapiamuoto, jossa tuki- ja liikuntaelinten, erityisesti selkärangan, toimintahäiriöitä korjaamalla saavutetaan nopeasti parempi terveys ja hyvinvointi. Tuloksia saavutetaan yleensä hämmästyttävän lyhyessä ajassa. Kiropraktiikassa kehoa hoidetaan kokonaisuutena, eikä keskitytä pelkästään oireilevaan kehonosaan.

Kiropraktikkona Mommy & Me:ssä toimii  Simo Poutanen

Tutustu kertomuksiin osoitteessa www.viavital.fi.

Varaa aika

Hypnoterapia – Löydä rajaton potentiaalisi

Hypnoterapia on miellyttävä ja tehokas lähestymistapa ihmismielen ja käyttäytymisen muuttamiseen. Se koostuu tieteellisesti todistetuista ja käytännöllisistä tekniikoista, joiden avulla nopeat ja kestävät muutokset ovat mahdollisia. Hoito toimii sekä terapiatarkoituksessa että huippusuorituksiin tähtäävässä mielen valmennuksessa.

Kunkin asiakkaan kohdalla käytettävät tekniikat ja työkalut valitaan asiakkaan yksilöllisten tarpeiden ja haluttujen tulosten mukaan. Lähestymistapa on joustava, prosessikeskeinen ja hoidon keskipisteenä on aina ihminen kokonaisuutena.
Hoito on vahvasti ratkaisukeskeinen, ja innostaa asiakasta keskittymään siihen, mitä hän haluaa. Hypnoterapian ja käyttämiemme modernin psykologian työkaluilla jokainen ihminen voi keskittyä elämästä nauttimiseen.

Hypnoterapiaa Mommy&Me:ssä tarjoaa Chris McLeod ja Katja Laukkanen.

Varaa aika

Kätilön vastaanotto

Kun haluat keskustella kiireettä mihin tahansa raskaaksi tuloon, odotukseesi, synnytykseen, vauvan hoitoon tai viestien tulkintaan liittyvään asiaan olet tervetullut kätilön vastaanotolle. Kysymyksesi voi liittyä raskausajan kipuihin ja niiden helpottamiseen, vuorovaikutukseen (kohtu)vauvan kanssa, parhaan mahdollisen tilan ja tarjonnan varmistamiseen synnytystä varten, ensipäiviin vauvan kanssa, imetykseen tai vauvan käsittelyyn. Ehkä haluat keskustella peloistasi tai kirjata toiveitasi sinulle sopivista kivunlievitysmenetelmistä synnytystä varten?

Tilanteesi mukaan tapaamiseen voi sisältyä:
– ulko- ja sisätutkimus
– lantion asennon; kalvojen ja nivelsiteiden tasapainottamista, jotta vauvalla olisi mahdollisuus löytää paras mahdollinen asento synnytystä varten
Ohjausta itsehoitoon kotona esimerkiksi:
– liitoskipuja helpottavat asennot jotka tuovat lisää tilaa lantioon
– välilihan hieronnan ohjaus kudosten pehmittämiseen
– opi kuullostelemaan ja piirtämään itse missä asennossa/tarjonnassa vauvasi on päivittäin

Olet tervetullut juuri siinä kohdassa äitiyttäsi kuin olet!

IMETYSOHJAUS

Imetysohjauksessa kartoitetaan ja tuetaan juuri sinun ja vauvasi imetyshaasteita ja etsitään keinoja teille toimivaan imetykseen. Useimmat äidit kokevat haasteita jossain vaiheessa imetystä, jotka voivat johtua joko äidistä, vauvasta tai yhteistyön löytämisestä. Kysymyksenä voi olla maidonnousu, lapsentahtisuus, imemisote ja tehokas imeminen, kipeät rinnat, riittääkö maito, imetyksen apuvälineet, rintaraivarit, maidon pumppaaminen tai myöhemmin esimerkiksi vieroittaminen.
Useimpiin imetyspulmiin löytyy ratkaisu, joten tukea kannattaa hakea!

Kätilöpalveluja tarjoaa: Emilia Ek

Varaa aika

Homeopatia sopii vauvasta vaariin

Homeopatia on hoitomuoto, joka ylläpitää terveyttä ja ennaltaehkäisee sekä parantaa sairauksia. Esimerkiksi korvatulehdukset, allergiat, ihottumat ja tulehduskierteet ovat tilanteita, joissa homeopatiasta on usein apua. Homeopaatti hoitaa asiakasta luonnon omista aineista valmistetuilla homeopaattisilla lääkeaineilla. Hoito on hellävaraista, mutta tehokasta ja se sopii kaikenikäisille – myös raskaana oleville. Homeopatia on varsinkin Keski-Euroopassa arvostettu keino huolehtia terveydestä.

Homeopatiaa Mommy & Me:ssä tarjoaa Camilla Lundqvist ja Charlotta Åström-Lynch

Varaa aika

Theta Healing

Jos olet valmis tuulettamaan uskomuksia ja vapautumaan mielesi kahleista tai haluat saada positiivista muutosta ja terveyttä elämääsi, kannattaa tulla kokeilemaan Theta Healing-hoitoa. Theta Healing-hoidossa puramme uskomuksia, negatiivisia tunteita ja pelkoja jotka rajoittavat, sairastuttavat ja vähentävät kokonaisvaltaista hyvinvointiasi niin henkisen, fyysisen kuin tunnekehon tasolla. Rajoittavat uskomukset ovat esteenä esimerkiksi fyysiselle parantumisellemme, raha-asioissa, itsemme arvostamisessa, elämäntehtävän löytämisessä tai oman voiman löytämisessä.

Kinesiologisen lihastestauksen avulla voimme helposti testata, mitkä uskomukset vaikuttavat meissä. Uskomukset voivat olla tiedostamattomia tai tiedostettuja. Hoidon jälkeen voimme testata uskomukset uudelleen, ja nähdä niiden poistuneen meistä.

Theta Healing-hoitoja tarjoaa Laura Juusela

Varaa aika

Raskauden jälkeinen fysioterapia

Oletko Huomannut?

-että vatsaasi ilmestyy harjanne, kun nouset ylös vatsamakuulta?
-että vatsassasi on ylhäältä alas menevä pehmeä syvä oja?
-että vatsasi pömpöttää etkä pysty kontrolloimaan sitä?
-että sinulla on vaikeaa löytää syvien vatsalihasten tuki?

Silloin sinulla voi olla mammamaha!
Marika auttaa sinua tarkistamalla vatsalihastesi mahdollisen erkauman. Löytämään kontrollin syviin vatsalihaksiin harjoitusten avulla ja oikeanlaisen lihasaktivoinnin.
Marika auttaa antamalla neuvoja ja vinkkejä, jotta voit aloittaa turvallisen harjoittelun synnytyksen jälkeen.

Raskauden jälkeistä fysioterapiaa Mommy&Me:ssä tarjoaa Marika Ståhl-Railila.

Varaa aika Marikalle: 045-6389766

Varaa aika

Vauvojen ja lasten fysioterapia

Lasten fysioterapiassa arvioidaan, ohjataan ja tuetaan lapsen kykyä liikkua, leikkiä ja toimia
arjessa ikä huomioiden. Lapsen kehityksen haasteet voivat näkyä liikkumisen ja aistitoimintojen
lisäksi esim. syömisen, kommunikoinnin ja leikkitaitojen kehityksessä. Vanhemmat / huoltajat
saavat ohjeita mm. hoivaan, leikkiin, pukeutumis- ja syömistilanteisiin siten, että se tukee lapsen
motorista kehitystä. Usein jo pienilläkin ohjeilla ja päivittäin huomioitavilla asioilla voidaan tukea
lapsen sensomotorista kehitystä myönteisesti.
Sannalla on sopimus KELA:n vaativan kuntoutuksen ja HUS:n lasten ja nuorten
kuntoutuspalveluiden tuottamisesta, mutta fysioterapiaan voi tulla myös ilman lähetettä tai
maksusitoumusta.

Vauvojen ja lasten fysioterapiaa tarjoaa: Sanna Kujanpää

Varaa aika

Osteopatia auttaa moneen vaivaan

Osteopatia on manuaalinen eli käsin tehtävä hoitomuoto, jossa huomioidaan ihminen kokonaisuutena. Osteopaatin tavoitteena on normalisoida kehon rakenteen ja toiminnan yhteys ja saada siten valjastettua kehon omat paranemismekanismit ja optimoida terveys. Osteopatiassa ei hoideta oirekeskeisesti, vaan kehoa hoidetaan kokonaisuutena, joka on enemmän kuin osiensa summa. Osteopaatti käyttää hoidossaan erilaisia pehmytkudostekniikoita ja nivelien liikkuvuutta parantavia tai normalisoivia tekniikoita. Hoidon päätavoitteena on normalisoida kudosten aineenvaihdunta ja tasapainottaa kehon osien liikkuvuudet.

Osteopatiaa Mommy & Me:ssä tarjoaa: Laura Uotinen, Reetta Koskenranta ja Marjo-Riitta Pohjola

Varaa aika

Lasten toimintaterapeutin palvelut

Onko lapsellasi ruoka-allergioita tai refluksia? Onko hänellä syömisvaikeuksia? Pulmia imetyksessä tai karkeampiin ruokiin siirtymisessä? Onko hän kovin valikoiva syömisissään? Reagoiko lapsesi kovin herkästi erilaisiin aistimuksiin tai epäiletkö hänellä aistisäätelyhäiriötä? Eikö lapsesi pidä sylissä olemisesta tai ärtyykö vauvasi normaalista käsittelystä? Ovatko siirtymätilanteet lapsellesi hankalia?
Lapsen aistisäätelyn pulmat tuovat lapsen ja perheen arkeen omat haasteensa. Myös lapsen allergiat ja refluksioireilu kuormittavat perheitä. Usein lapsen herkkyys aistiärsykkeille sekä allergiat ja refluksioireilu kulkevat käsi kädessä, ja tasapainon löytäminen jollain alueella helpottaa myös muuta oireilua ja arjen sujumista. Refluksioireilu ja aistisäätelyn vaikeudet, yhdessä tai erikseen, voivat vaikuttaa myös lapsen motoriikan kehitykseen sitä hidastaen.

Uniohjaus 60 min. 120 € (allergiset, refluksioireilevat, aistisäätelypulmaiset)

Sis. vastaanottokäynnin 60 min sekä seurannan puhelimitse/sähköpostitse. Ohjausta lempeän unikoulun toteuttamiseen lapsen oireilun puitteissa. Neuvot päivärytmin ja iltarutiinien toteuttamiseen, keinoja lapsen rauhoittamiseen sensorisen integraation keinoin.

Allergianeuvonta
Onko lapsellasi ruoka-allergioita tai mietitkö voisivatko lapsesi oireet johtua allergioista? Onko erikoisruokavalioiden mukainen ruoanlaitto mielestäsi hankalaa?
Annukka tarjoaa ohjausta ruoka- ja oirepäiväkirjojen pitämiseen ja apua niiden tulkitsemiseen. Häneltä saat vinkkejä erikoisruokavaliotuotteiden valintaan ja käyttöön sekä ruoanlaittoon ja leivontaan. Imetysdieetin toteuttamiseen saat ohjausta ja tukea. Saat myös vinkkejä lapsen olon helpottamiseen mm. sensorisen integraation teoriaan nojaten.

Refluksineuvonta
Onko lapsellasi refluksioireilua tai epäiletkö sitä? Onko hän kovin itkuinen? Onko syöminen vauvallesi hankalaa tai onko refluksioireilu hidastanut vauvasi motorista kehitystä?
Annukka tarjoaa konkreettista ohjausta refluksin asentohoidon toteuttamiseen ja keinoja lapsen olon helpottamiseen mm. sensorisen integraation teoriaan nojaten. Saat häneltä käytännön vinkkejä refluksiarjesta selviämiseen sekä ohjausta oire- ja ruokapäiväkirjan pitämiseen ja apua sen tulkitsemiseen. Voit saada myös imetysohjausta ja tukea imetysdieetin toteuttamiseen. Saat keinoja lapsen motorisen kehityksen (mm. vatsamakuu) tukemiseen sekä neuvoja univaikeuksien helpottamiseen.

Aistisäätelyhäiriöt
Reagoiko lapsesi hyvin herkästi erilaisiin aistiärsykkeisiin tai epäiletkö hänellä aistisäätelyhäiriötä? Eikö lapsesi pidä sylissä olemisesta tai ärtyykö vauvasi normaalista käsittelystä? Ovatko siirtymätilanteet lapsellesi hankalia? Onko hän hyvin valikoiva vaatteidensa tai syömistensä suhteen?
Annukka tarjoaa ohjausta, neuvontaa ja tukea lapsen vanhemmille sekä muulle lähipiirille. Häneltä saat konkreettisia ohjeita ja keinoja lapsen aistisäätelyn tukemiseen sekä vinkkejä ja toimintatapoja arjen haastavista tilanteista selviämiseen (mm. siirtymätilanteet , pukemiset, pesut, ruokailut, lepo, leikki- ja ryhmätilanteet).Lapsen pulmien ymmärtäminen ja oikeanlainen huomioiminen arjessa kantavat pitkälle. Jo pienetkin muutokset toimintatavoissa voivat tuoda suuria muutoksia lapsen hyvinvointiin ja arjen sujuvuuteen.

Imetys- ja syömisvaikeudet
Onko lapsellasi syömisvaikeuksia? Pulmia imetyksessä tai karkeampiin ruokiin siirtymisessä? Onko hän kovin valikoiva syömisissään?
Annukka tarjoaa imetysohjausta (mm. imetysasennot,imuote, imetysongelmat) ja tukea imetyksen sujumiseen. Häneltä saat myös apua miettiessäsi, onko lapsesi syömispulmissa kyseessä ns. normaali nirsous vai syömisvaikeus. Saat ohjausta ja konkreettisia keinoja lapsen syömisvaikeuksien selättämiseen pohjautuen sensorisen integraation teoriaan, SOS-lähestymistapaan (Sequential Oral Sensory Approach to feeding) ja STEPS+ -menetelmään (Supportive Treatment of Eating in PartnershipS).

Kehityksen tukeminen
Saat ohjausta ja konkreettisia neuvoja lapsen kehityksen tukemiseen, leikki- ja toimintavinkkejä sekä toimintatapoja arjen tilanteisiin lapsen liikunnallisten taitojen, leikkitaitojen, käsien käytön ja nähdynvaraisen hahmottamisen tueksi.

Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta
Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta on lempeä ja tehokas hoito vauvojen moniin vaivoihin. Se rentouttaa ja rauhoittaa levotonta ja itkuista vauvaa, helpottaa vatsavaivoja ja kehon jännityksiä sekä tuo apua unipulmiin. Hoito on vauvalle miellyttävää ja tukee lapsen luonnollista kasvua ja kehitystä. Itkuisen ja levottoman vauvan olo helpottaa yleensä 2-4 hoitokerran jälkeen. Jokaisella käynnillä annetaan myös vanhemmille ohjeita kotona toteutettavaan vauvan hierontaan.

Ota yhteyttä tai varaa aika: Annukka Moilanen

Varaa aika

Fytonomi eli ravintolisäneuvoja on erikoistunut työskentelemään ravintolisillä ja rohtokasveilla

Ravintolisiä on tarkoituksenmukaista käyttää silloin, kun elimistön ravintoaineiden saanti on puutteellista tai häiriintynyt. Jos ravinteista on päässyt syntymään puutos, on niiden korjaaminen pelkästään ruualla usein erittäin haastavaa, jopa mahdotonta. Tarpeeseen sovitettu ravintolisätankkaus voi silloin auttaa tasapainottamaan tilanteen nopeastikin. Ravintolisiä käyttäessä on tärkeää muodostaa kokonaiskuva kaikista keholle tarjottavista vaikuttavista aineista, niin ruuasta kuin lääkkeistäkin, jotta osaset pelaavat yhteen terveyttä ja hyvinvointia edistävällä tavalla.

Solumineraalit (Dr. Schüsslerin solusuolat) sijoittuvat sekä valmistusmenetelmänsä että toimintatapansa puolesta ravintolisien ja homeopatian välimaastoon. Niiden maitosokeriin hierretyt happo-emäsmineraaliparit ikään kuin avaavat ravinteille reitin solun sisälle. Solumineraaleja voidaan käyttää imeskelytabletteina, juomana, kylpynä, kääreenä, voiteena. Jokaiselle löytyy tapa, jolla hoito on helppoa toteuttaa.

Ravintolisäneuvontaa Mommy&Me:ssä tarjoaa: Outi Häkkinen

Varaa aika

Vyöhyketerapia

Vyöhyketerapia auttaa kehoa pysymään terveenä ja parantumaan itse

Ihmisen jalkaterästä löytyvät kaikki kehon alueet, elimet ja jokainen solu heijasteina pienoiskoossa. Jalassa olevia heijasteita painamalla vyöhyketerapeutti on yhteydessä kehon signaalijärjestelmään. Signaalit lähetetään jalasta kehon eri alueille ja aivoihin autonomiseen hermojärjestelmään, jolloin elimistö pystyy tasapainottamaan kehon toiminnot.

Vyöhyketerapia parantaa vastustuskykyä ja auttaa pysymään terveenä. Jos sairastamme, voimme vyöhyketerapian avulla kannustaa kehoa parantamaan itse itsensä lähettämällä signaaleja epätasapainotilan korjaamiseksi.
Ihmisen kehossa toimivat tärkeät järjestelmät: verenkierto, lymfankierto, hormonitoiminta, imeytyminen, kuonanpoisto ja autonominen hermojärjestelmä. Jos kaikki nämä ovat tasapainossa, myös keho on terve.

Vyöhyketerapiaa tarjoaa Ida Koivisto

Varaa aika

Refleksologia

Koko kehon vyöhyketerapiassa hoidetaan ihmistä kaikkialla kehossa olevien heijastejärjestelmien kautta. Jalkaterien lisäksi heijastinjärjestelmiä löytyy mm. sääristä, reisistä, korvista ja päälaelta. Hoidon vaikutuksia ovat mm. rentoutuminen, verenkierron sekä aineenvaihdunnan vilkastuminen, vastustuskyvyn paraneminen, kipu- ja särkytilojen helpottuminen sekä unen laadun paraneminen.
Refleksologiasta on hyviä tuloksia hormonaalisten häiriöiden kuten lapsettomuuden ja vaihdevuosivaivojen hoidossa.
Vyöhyketerapia on ikivanha hoitomuoto, joka perustuu siihen, että keho heijastuu pienoiskoossa muualle kehoon. Menetelmä löydettiin 1920-luvulla Pohjois-Amerikan intiaaneilta.

Refleksologiaa tarjoaa Teija Varsanpää.

Varaa aika

Modernissa vyöhyketerapia – MVT – koko kehon vyöhyketerapiaa

MVT:ssä käsitellään ihmistä kokonaisvaltaisesti. Tässä hoitomuodossa ihminen nähdään ajattelun, tunteiden ja kehon kokonaisuutena. Myös perimän vaikutukset huomioidaan. Hoidossa käytetään vyöhykeratahierontaa ja polaarista painantaa. Hoitoon kuuluvat myös klassiset vyöhykejärjestelmät: jalkaterä, kämmen ja korva.
Apuna voidaan käyttää myös magneetteja ja hoito voi olla kestoltaan 1-2 tuntia. Hoidossa käsitellään koko kehoa eikä pelkästään hoidettavaa aluetta.
Moderni vyöhyketerapia sopii jännitystiloihin, kipu- ja särkytiloihin, tuki- ja liikuntaelinongelmiin. Hoito rentouttaa, auttaa aineenvaihduntaongelmissa, edesauttaa kuona-aineiden poistumista, tasaa mielialaa.

Modernia vyöhyketerapiaa tarjoaa Mommy&Me Kulosaaressa:  Laura Juusela.

Varaa aika

Vyöhyketerapia TVT

Vyöhyketerapialla voidaan helpottaa kehon kiputiloja, kuten esimerkiksi särky- ja jännitys,
unihäiriöt, suolisto-ongelmat, hormoniset häiriöt, stressi sekä vauvojen ja eri ikäisten
lasten unihäiriöt, vatsavaivat ja esimerkiksi jännityspäänsäryt. Vyöhyketerapia sopii myös
raskausajan hoidoksi.
Kevyellä kehon vyöhykeratahieronnalla ja -pisteiden painannalla rentoutetaan kehoa
päästä jalkoihin. Heijasteita hoidetaan niskasta, korvista, käsistä, jaloista ja selästä. Hoito
on miellyttävää, rentouttavaa ja usein unta syventävää niin vauvalle, isommalle lapselle
kuin aikuisellekin. Itkuisen ja levottoman vauvan olo helpottaa yleensä 2-4 hoitokerran
jälkeen. Hoitokerroilla vanhemmille annetaan ohjeita kotona toteutettavaan vauvan
hierontaan.

 

Varaa aika Sanna Kujanpäälle Kulosaaren vastaanotolle

Varaa aika

 

TUNNEVYÖHYKETERAPIA® (MVTPVT)

Koko kehon lempeä vyöhyketerapia tasapainottaa kehoa ja antaa tilaa
mielelle.
Tämä vyöhyketerapian muoto näkee ihmisen ajattelun, tunteiden ja
kehon kokonaisuutena. Hoidossa aktivoidaan kehon omia
paranemisprosesseja avaamalla kehoa huolellisesti pehmeällä
vyöhykeratahieronnalla. Voimaa käytetään tuntemusten ja toiveitten
mukaan, eikä hoito aiheuta kipua.

Vyöhyketerapia sopii monenlaisten akuuttien ja kroonisten
häiriötilojen täydentäväksi hoidoksi. Olipa vaivasi äkisti
alkanut kiputila, tai vuosien aikana kehittynyt pitkittynyt
unettomuus, vyöhyketerapialla saat apua jo ensimmäisestä
hoitokerrasta lähtien. Hoidon myötä saat helpotusta esimerkiksi
seuraaviin vaivoihin: stressi, päänsärky, hormonaalinen
epätasapaino, aineenvaihdunnan ongelmat, jännitys- ja kiputilat,
unettomuus, tulehduskierteet, vauvojen koliikkioireet yms.

Tunnevyöhyketerapiaan pääset Mommy&Me Hangossa: Ira Sinervo

Varaa aika

 

 

 

Työnohjaus

Työnohjauksen tarkoituksena on selvittää työntekijän suhdetta työhön ja siinä oleviin haasteisiin. Työnohjauskerrat sovitaan yhdessä ohjattavan kanssa. Työnohjaus antaa tilaa ja aikaa pohtia työtä ja lisätä sen mielekkyyttä.

Ota yhteyttä ja varaa aikasi: Carita Viklund

Varaa aika

Life Coaching

Life Coaching – valmennuksessa hyödynnetään ratkaisukeskeisyyttä, positiivista psykologiaa sekä kognitiivista käyttäytymistiedettä. Valmennettavan kanssa keskitytään hänen itsensä johtamiseen sekä menestystekijöidensä vahvistamiseen halutun lopputuloksen saavuttamiseksi.

Valmentaja ei neuvo, vaan auttaa erilaisten kysymysten ja harjoitusten avulla valmennettavaa oivaltamaan olennaisen ja löytämään tarvittavat ratkaisut itse. Valmennusta voi hyödyntää minäkuvan parantamiseen, ihmissuhteiden kehittämiseen ja vuorovaikutustaitojen kohentamiseen.

Työyhteisöissä valmennusta voi hyödyntää tiimityön parantamiseen, esimiestaitojen kehittämiseen ja toimivaan viestintään.

Se sopii myös työyhteisön ilmapiirin parantamiseen, tavoitteiden kirkastamiseen sekä menestykseen luomiseen.

Valmennusta voi tehdä sekä yksilöille että ryhmille.

Life Coachingia tekee:  Sanna-Maija Nybergh ja Miia Vauhkonen

Varaa aika

 

Neuropsykiatrinen valmennus

Neuropsykiatrinen valmennus on neuropsykiatrisia erityisvaikeuksia (ADHD, ADD, Asperger, autisminkirjo, Tourette, jne.) omaaville henkilöille tarkoitettua arjen- ja elämänhallintaa, toiminnanohjauksen taitoja, ihmissuhdetaitoja ja itsetuntoa tukeva ja kehittävä menetelmä. Se on kuntouttavaa toimintaa, jossa asiakas pyrkii eroon alisuoriutumisesta ja ei-toimivista toimintamalleista sekä oppii ja omaksuu uusia toimintamalleja ja taitoja. Nepsy-valmennus ei ole terapiaa, tukihenkilö- tai avustajatoimintaa, vaikkka valmennukseen sisältyy elementtejä näistä kaikista.

Nepsy-valmennus on myönteistä kehittymistä tukeva ratkaisu- ja voimavarakeskeinen sekä kannustava ja arvostava lähestymistapa, jonka tarkoituksena on ohjata ja tukea asiakasta löytämään ja käyttämään omia voimavarojaan, lisäämään myönteisiä tunnekokemuksiaan sekä löytämään oman myönteisen elämänpolkunsa.

Neuropsykiatrista valmennusta tekee  Sanna-Maija Nybergh

Ajanvaraus sopimuksen mukaan
Varaa aika Sanna-Maijalle: 0409627707 tai sannis@sannisshining.fi
Lisätietoja: http://sannisshining.fi

 

Tunneterapia vahvistaa perheen yhteyttä

Carita tarjoaa yksilöllisesti suunniteltua monimuotoista lyhytterapiaa lapsille, nuorille ja vanhemmille- hieman luovemmin. Tunnetaito-ohjaus voi olla avuksi jos lapsen ahdistavat tuntemukset, pelot, järkyttävät kokemukset tai oireilu vievät paljon perheen voimavaroja ja hankaloittavat näin arkielämän sujuvuutta. Carita on erikoistunut auttamaan lapsia ja nuoria tunne-elämän haasteissa, – ja kriiseissä. Ne saattavat ilmetä esim. käytöshäiriöinä, pelkona, huolena, suruna, kiukkuna, masennuksena, turvattomuuden tunteena, arkuutena, syrjään vetäytymisenä jne.

Tapaamiset voivat sisältää keskustelun lisäksi erilaisia luovia harjoitteita, liikettä, musiikkia, rentoutumisharjoituksia tai muita toiminnallisia harjoituksia. Lämmin läsnäolo, luotettavuus ja vuorovaikutuksellisuus ovat ohjaavia arvoja Caritan toiminnassa. Yhteyttä voi ottaa kuka tahansa vanhempi, ilman lähetettä. Ja muistakaamme Hemulin viisaat sanat: “Vain aniharvat tietävät, miten minkäkin pitää olla ja vain muutamat selviävät kaikesta omin neuvoin.”

Tunnetaito-ohjausta ja keskustelutukea Mommy & Me:ssä tarjoaa Carita Viklund

Varaa aika

Vanhemmuuden ja sujuvan arjen tukeminen perheiden kotona

Tukemalla vanhemmuutta tuetaan myös lasta, sillä lapsuusajan positiiviset kokemukset heijastuvat läpi koko elämän. Vanhempien tukeminen heidän omassa luonnollisessa toimintaympäristössään on tehokas tapa lisätä perheiden kokemaa hyvinvointia.

Kotikäyntien aiheina voivat olla esim. vanhempien omat voimavarat ja jaksaminen, raskaus ja tuleva vanhemmuus, arkirutiinit, lapsen ja vanhemman välinen vuorovaikutus, tai muutostilanteet kuten vanhempien ero tai kotoa työelämään siirtyminen. Ensimmäisellä kotikäynnillä kartoitetaan perheen tilanne ja valitaan siihen parhaiten sopivat työkalut. Ne voivat olla esim. ratkaisu- ja voimavarakeskeisiä tehtäviä, keskustelua, havainnointia tai tarvittaessa myös hoitotaho-ohjausta.

Kotikäynneillä huomioidaan yksilölliset elämäntilanteet, sillä samat ratkaisut eivät sovi kaikille. Kotikäyntiasiakkaita voivat olla sekä yksityishenkilöt omakustanteisesti että esim. perhevapailla olevat työntekijät työnantajansa kustantamina osana työhyvinvoinnin palveluja. Kysy ihmeessä tätä mahdollisuutta työnantajaltasi!

Mommy & Me:ssä kotikäyntejä tekee Petra Gergov-Koskelo. Petra on tehnyt vuosia vaativaa vauvaperhetyötä ja hän on koulutukseltaan sosionomi (ylempi AMK). Petra on myös toinen Family Matters -yrityksen perustajista.

Vanhemmuuden ja sujuvan arjen tukemista Mommy&Me:ssä tarjoaa Petra-Gergov-Koskelo

Ajanvaraus sopimuksen mukaan
Varaa aika Petralle: 040-7315389

Ravintoterapia – energiaa ja hyvinvointia ravinnosta

Ravintoterapian perustana on puhdas ja ravintorikas ruoka, joka edistää ja tukee terveyttämme. Ravintoterapiassa asiakkaan ruokavalio räätälöidään aina yksilöllisesti. Ensimmäisellä vastaanottokerralla käydään läpi asiakkaan terveyshistoria, nykyinen
elämäntilanne sekä tavoitteet ravintoneuvonnassa. Saat käytännönläheisiä ohjeita terveellisen ruokavalion koostamiseen sekä kirjalliset ohjeet ja tavoitteitasi vastaavan ravintosuunnitelman.

Seurantakäynnit suunnitellaan ja varataan tarpeen mukaan. Lähes aina tavoitteellinen ravintoneuvonta vaatii enemmän kuin yhden tapaamiskerran. Mahdollisuus on myös varata yksittäisiä kertoja yleiseen ravintoneuvontaan ja ruokavalion analysointiin.
Ravintoterapiasta voi olla hyötyä mm. seuraavissa tapauksissa: väsymys ja uupumus, flunssakierteet, erilaiset suolistovaivat (mm. turvotus, ilmavaivat, ummetus, ärtyneen suolen oireyhtymä), painonhallinta, verensokerin säätely, kohonneet veren rasva-arvot ja
kohonnut verenpaine. Ravintoterapiasta voidaan myös hyötyä suuresti muuttuvien elämäntilanteiden tai stressin yhteydessä.

Ravintoterapiaa Mommy & Me:ssä tarjoaa Leena Juslenius ja Cecilia Portnoj 

Varaa aika

Unikonsultoinnista apua lasten univaikeuksiin

Riittävä ja laadukas uni on tärkeää lapsen kehitykselle. Myös vanhemmat jaksavat ja voivat paremmin saadessaan nukkua riittävästi.

Unikonsultoinnin avulla lapsi oppii nukkumaan paremmin, jolloin koko perheen hyvinvointi lisääntyy.

Lue lisätietoja ja asiakkaiden kokemuksia unikonsultoinnista osoitteesta www.unijuna.fi.

Mommy & Me:ssä koulutettu lasten unikonsultti (Gentle Sleep Coach, Certified Maternity and Child Sleep Consultant) Liisa Niskakangas luo juuri teidän perheenne tilanteeseen sopivan suunnitelman lapsenne unien parantamiseksi.

Unikonsultaatiota Mommy&Me:ssä tarjoaa Liisa-Niskakangas

Varaa aika

NLP – sosiaalipanoraamavalmennus

NLP on malli siitä miten aivomme toimivat. Sen avulla ymmärrämme miten opimme, ajattelemme, kommunikoimme, teemme päätöksiä ja motivoidumme.

NLP on käytännöllinen tietoisuuden kasvattamisen väline, joka sisältää tehokkaita menetelmiä henkilökohtaiseen muutokseen ja sujuvaan vuorovaikutukseen. Sitä käytetään mm. koulutuksissa, valmentamisessa, terapiassa, asiakaspalvelussa, myynnissä, johtamisessa – unohtamatta kunkin omaa henkilökohtaista kasvua.

NLP:n avulla voi mm. muuttaa omaa ajattelua, oppia huomaamaan ja ymmärtämään ihmisten erilaisuutta, hallita omia tunnetiloja, muuttaa omia uskomuksia ja kielteisiä kokemuksia myönteisiksi. NLP:n avulla on helppoa ja nopeaa vapautua esimerkiksi pelkotiloista tai motivoitua uudelleen jonkin tärkeän tavoitteen saavuttamisesta.

NLP:tä tekee Teija Varsanpää

Varaa aika

Regressioterapia

Regressioterapia on ohjattu menneet elämät – mielikuvamatka, joka auttaa ymmärtämään elämääsi ja käyttäytymistäsi sekä muuttamaan sitä positiivisempaan suuntaan. Regressiota käytetään tuomaan alitajunnan kautta tietoa aikaisemmin eletyistä elämistä.

Mitä asioita regressioterapiassa voi selvittää?

Vapautua elämää kuormittavista peloista

Vapautua negatiivisista ajatusmalleista (köyhyysajattelu, ikuinen sinkku, epäonni seuraa jne.)

Selvittää lapsuuteen liittyviä asioita

 

Regressioterapiaa tekee Teija Varsanpää

Varaa aika

Reiki

”Reiki” on japania, ja ”Rei” tarkoittaa universaalia, maailmankaikkeuden energiaa ja ”Ki” viittaa ihmisessä virtaavaan elämän voimaan. Kun elämän voiman taso on korkealla ja se virtaa kehossa vapaasti, ihminen tuntee itsensä terveeksi ja hyvinvoivaksi. Reiki on vanha japanilainen Mikao Usuin kehittämä energiahoitomuoto. Reiki on lempeä mutta tehokas tapa avata kehon tukoksia ja näin elvyttää kehon ja mielen omia parantavia voimia.
Reiki vaikuttaa avaamalla kehon energiakanavia ja antamalla hoidettavalle lisää energiaa ja tasapainottaa kehon omia energioita. Näin kehon oma vastustuskyky kasvaa, kehon oma parantamiskyky aktivoituu ja stressi vähenee. Henkisellä ja tunnetasolla Reiki puhdistaa ja poistaa kielteisiä tunteita, tuo iloa ja energiaa elämään, kehittää luovuutta, tasapainoisuutta, mielenrauhaa, itsetuntemusta, muistia ja intuitiota.

Reikihoitoja tarjoaa Laura Juusela ja Sari Hanski.
Varaa aika

Varaa aika Sarille: 0400-138859

Rosen-metodi

Rosen-metodi on kokonaisvaltainen keho-mielitietoinen hoitomuoto, jossa käytetään kosketusta sekä tarpeen mukaan myös sanoja.
Rosen-hoidossa terapeutin kuuntelevien käsien ja läsnäolevan olemuksen avulla meillä on mahdollisuus saada kosketus kehossamme oleviin jännityksiin.

Hoito vaikuttaa hermojärjestelmäämme ja tekee meidät sisältä käsin tietoisemmiksi itsestämme; tunteistamme, kehostamme, elämäämme vaikuttavista asenteistamme.

Rosen-metodista voit löytää apua kun haluat

-rentoutua
-purkaa stressiä tai väsymystä
-parantaa unenlaatua
-päästä eroon kehon jännityksistä ja kivuista
-parantaa itsetuntemusta
-lisätä esiintymisvarmuutta
-saada enemmän voimavaroja
-ilmaista itseäsi luontevasti ja vapaasti

Rosen-terapeuttia sitoo vaitiolovelvollisuus. Hoidon aikana voidaan puhua asiakkaan tuntemuksista ja terapeutti käyttää puhetta tarvittavalla tavalla hoidon tukena. Hoito on tarkoitettu 18-vuotta täyttäneille aikuisille.

Rosen-metodi ei sovi alkuraskauden aikana, akuutin tulehdussairauden tai kriisin aikana, alkoholin tai huumeiden vaikutuksen alaisena eikä voimakkaan psyykelääkityksen yhteydessä

Rosen-terapian harjoitushoitoja Mommy&Me Hangossa tekee Satu Jurvanen

Varaa aika: 044-3772035

Kiertotietoisuus

Kiertotietoisuuden eli Fertility Awareness -menetelmän avulla opit luotettavasti tunnistamaan
kuukautiskiertosi hedelmällisen ja hedelmättömän ajan. Kiertotietoisuutta voit käyttää raskauden
ehkäisyyn, raskaaksi tulemiseen tai oman terveydentilan kartoittamiseen. Monissa maissa
kiertotietoisuus ja luonnollisen perhesuunnittelun menetelmät ovat olleet jo vuosikymmeniä
vaihtoehto hormonitonta ehkäisyä haluaville ja standardoitujen ja tutkittujen menetelmien opetusta
on ollut tarjolla jo pitkään.
Kuukautiskiertosi on ikkuna paitsi hedelmällisyyteesi, myös kokonais- ja pitkäaikaisterveyteesi:
kierron kartoittamisen ja erityisesti ravitsemukseen ja elämäntapoihin keskittyvän neuvonnan avulla
voit löytää vastauksia moniin kuukautiskiertoon, hormonitoimintaan ja hedelmällisyyteen liittyviin
häiriöihin. Kierron kartoittamisesta on hyötyä silloin kun sinulla on esimerkiksi kierto- tai
vuotohäiriöitä, kärsit PMS-oireista, raskaus ei ota alkaakseen tai vaihdevuodet tuovat mukanaan
epämiellyttäviä oireita.

Kiertotietoisuus sopii sinulle jos:
1. Haluat oppia luotettavan, luonnollisen ehkäisymenetelmän
2. Suunnittelet raskautta
3. Olet kiinnostunut kehittämään kehonlukutaitoasi ja ymmärtämään paremmin omaa kiertoasi
4. Haluat kartoittaa hedelmällisyytesi paluuta esimerkiksi synnytyksen tai hormonaalisen ehkäisyn
lopettamisen jälkeen
5. Sinulla on kiertohäiriöitä, vaihdevuosioireita tai muita lisääntymisterveyteen liittyviä ongelmia ja
olet kiinnostunut kokonaisvaltaisesta näkökulmasta lisääntymisterveyteen ja sen hoitoon
Ota oma keho haltuun ja tutustu kiertoosi. Mitä sinun kierrollasi on kerrottavanaan?

Varaa aika: Suvi Lehtilä 040 7383517

Varaa aika

Seksuaaliterapia

Seksuaalisuus on ihmisen ominaisuus, se on meissä läpi elämän. Hyvinvoiva seksuaalisuus tukee kokonaisvaltaisesti ja antaa elinvoimaa. Toisaalta, epätasapainoinen seksuaalisuus voi heijastua moniin eri elämän osa-alueisiin heikentävästi. Seksuaalisuuden äärellä ihminen on kaikkein paljaimmillaan sekä haavoittuvimmillaan. Sen vuoksi keskeneräiset tai käsittelemättömät kysymykset voivat ilmentyä erilaisina seksuaalisuuteen tai seksiin liittyvinä pulmina.  Tarvitsemme kaikki tukea ja neuvoja seksuaalisessa kasvussamme. Eri elämäntilanteet korostavat tuen tarvetta, jolloin asioita voi olla tarpeen pohtia esimerkiksi seksuaaliterapiassa. Seksuaaliterapiaan voit tulla yksin tai yhdessä kumppanisi kanssa.

Seksuaaliterapia tapahtuu keskustelun avulla.

Seksuaaliterapiaa Mommy & Me:ssä tarjoaa Mari Päiväniemi

Varaa aika

Fyto-ravintoterapia

”Olkoon ruoka lääkkeesi ja lääke ruokaasi”

Perimätiedon mukaan näin lausui Hippokrates, jota pidetään länsimaisen lääketieteen isänä. Tutkimukset ovat vastaansanomattomasti todistaneet, että ruokaviolla on erittäin suuri merkitys ihmisen terveyteen ja hyvinvointiin. Fytoterapia tarkoittaa kasvilääkintää, tarkemmin sanottuna kasvien käyttöä lääkinnällisiin tarkoituksiin tai niiden käyttöä täydentämään terveellistä ruokavaliota. Keski-Euroopassa elimistön epätasapainotiloja hoidetaan usein fytoterapeuttisin menetelmin. Monissa kemiallisissa lääkkeissä pyritään jäljittelemään kasvien lääkinnällisiä ominaisuuksia.

Ravintoterapiassa määritetään ensisijaisesti elimistön entsymaattinen toiminta ja ravinteiden imeytymishäiriöt. Vastaanoton yhteydessä on mahdollista mittauttaa kehon ravintoainekoostumus HCA- laitteella.

Fyto-ravintoterapiaa Mommy & Me:ssä tarjoaa Jannica Takala

Varaa aika

HCA-mittaus ja Bemer-terapia

Health Concept Analyzer -ravintoainemittaus perustuu magneettiresonanssianalyysiin, joka on ultraäänitutkimuksen tai magneettikuvauksen kaltainen terveydentilan arviointimenetelmä. Kädessä pidettävä sensori kokoaa muutamassa minuutissa tietoja elimistön eri toiminnoista. HCA-ravintoainemittauksen avulla voidaan katsoa seuraavat 13 eri osa-aluetta:

•sydän ja verisuonet (esim. veren viskositeetti, verisuonien vastus, aivokudoksen verenkierto)

•ruuansulatustoiminta (esim. pepsiinin eritys)

•aivot ja keskushermosto (esim. aivokudoksen verenkierto)

•luun mineraalitiheys (esim. kalsiumkadon määrä)

•fyysinen perustaso (nestehukka, happivajaus, pH)

•haitalliset aineet (esim. sähkömagneettinen säteily)

•kivennäisaineet (esim. kalsium, seleeni, kalium, magnesium)

•iho (esim. vapaat radikaalit, kollageeni, kosteus)

•immuunijärjestelmä (esim. imusolmukkeet, hengityselimistö)

•vitamiinit (esim. c-vitamiini, e-vitamiini, b12-vitamiini)

•aminohapot (esim. tryptofaani, histidiini)

•raskasmetallit (esim. lyijy, elohopea, arseeni)

•koentsyymit (esim. biotiini, ubikinoni eli Q10)

Bemer-terapia

Fyto-ravintoterapian tai HCA-mittauksen yhteydessä on mahdollista tutustua Bemer-terapiaan.

Fysikaalista verisuoniterapiaa eli Bemeriä käytetään monissa eri yhteyksissä. Mikroverenkierron paraneminen eli parempi veren virtaus pienimmissä verisuonissa tukee terveyttä, immuunijärjestelmää ja kokonaisvaltaista hyvinvointia. Tehokas mikroverenkierron stimulointi tukee kehon kaikkein tärkeimpiä säätelymekanismeja koskien ennaltaehkäisyä, paranemista, palautumista ja uusiutumisprosesseja.

HCA-mittauksia ja Bemer-terapiaa Mommy & Me:ssä tekee Jannica Takala

Varaa aika