Family Care -palvelut

On olemassa sanonta ”kaikki vaikuttaa kaikkeen”.
Näkemyksemme ihmisen ja perheen hyvinvoinnista on kokonaisvaltainen. Monipuolisella ja kokonaisvaltaisella osaamisellamme hoidamme tätä herkkää kokonaisuutta. Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden valintaan.  

Palvelut

Hieronta | Osteopatia | Kiropraktiikka
Fysioterapia |Faskiamanipulaatio Stecco II ® | Vyöhyketerapia
Ravintoneuvonta | Fytonomia | Lasten toimintaterapeutin palvelut
Coaching palvelut | Unikonsultointi | Perhevalmennus

Kiertotietoisuus | Seksuaaliterapia | Ratkaisukeskeinen psykoterapia
Reiki | Theta Healing | Intuitiivinen energiahoito | Arvigo Therapy®
Enneagrammi | NLP | Regressioterapia

Hieronta hellii koko perhettä

Urheiluhieronta on lihaskuntoa ylläpitävää ja vammoja ehkäisevää, mutta sillä voidaan tehokkaasti myös hoitaa jo syntyneitä vammoja. Ennen urheilusuoritusta annettu urheiluhieronta parantaa lihasten suorituskykyä. Urheilusuorituksen jälkeen hieronta auttaa kehoa palautumaan rasituksesta nopeammin.

Klassinen hieronta vaikuttaa fyysisiin kipu- ja särkytiloihin lieventävästi ja ennaltaehkäisevästi tehostaen kehon aineenvaihduntaa ja fyysistä toimintakykyä.
Mieli ja keho ovat erottamattomasti yhtä, kosketuksen voima on tunnettu vuosituhansia ja sitä on tutkittu hoitotieteessä. Kun hieronta koetaan rentouttavana, virkistävänä, tasapainottavana ja mielialaa parantavana, sillä pystytään tukemaan psyykkisen hyvinvoinnin lisäksi myös hyvää immuunijärjestelmää. Perinteinen hieronta sopii kaikenikäisille.

Hierojina Mommy & Me Kulosaaressa toimivat: Marjo-Riitta Pohjola ja Laura Uotinen

Erottajalla: Sonja Järvisalo ja Jere Hyytiäinen

Kertamaksut: 45 min. 55€, 60 min. 70€, 90 min. 90€. Myynnissä myös sarjakortit

Varaa aika

Raskausajan ja lasten hieronta

Raskausajan hieronta poistaa kehosta kuona-aineita, helpottaa liitoskipuja ja vähentää turvotusta. Raskauden aikana sekä keho että mieli käyvät läpi suuria muutoksia. Osana hoitoa, äidin niin toivoessa, voimme käyttää rentoutumisharjoitteita esim. mahdollisten synnytyspelkojen lieventämiseksi.

Synnytyksen jälkeinen hieronta nopeuttaa kehon palautumista raskauden aikaansaamista muutoksista. Se lievittää synnytyksen jälkeisiä kiputiloja ja lihasjännitteitä. Hieronnassa keskitytään yksilöllisesti äidin ongelma-alueisiin ja pyritään edistämään äidin rentoutumista. Yleisimpiä ongelma-alueita ovat alaselän- ja lantion alue sekä niska-hartiaseutu. Hoitoihin voit ottaa vauvan mukaasi. Mainitsethan tästä varausta tehdessäsi.

Vauva- ja lasten hieronta sopii kaikenikäisille lapsille. Se vahvistaa ja rentouttaa lihaksia sekä auttaa lasta hahmottamaan oman kehonsa rajoja. Myönteinen kosketus viestii lapselle, että hän on tärkeä ja hänestä välitetään. Hieronta rauhoittaa vilkkaita ja levottomia lapsia ja auttaa heitä keskittymään. Myös unensaanti voi helpottua hieronnan myötä. Tarjoamme myös yksilöohjausta, jossa vanhemmalla on mahdollisuus oppia perustekniikoita kotiin vietäväksi.

Vauva- ja lapsi hierontaa Mommy & Me:ssä tekee Laura Uotinen ja Marjo-Riitta Pohjola

Raskausajan hieronta: 60 min. 70€, 90 min. 90€

Lasten hieronta: 45 min. 55€

Varaa aika

Hot Stone -kuumakivihieronta

Kuumakivihieronta on tuhansia vuosia vanha hoitomenetelmä.  Kuumakivihieronta syvärentouttaa lihaksia, parantaa aineenvaihduntaa ja lievittää stressiä. Kuumien kivien lämpö siirtyy syvälle kudoksiin, joka helpottaa lihaksen jänniteitä ja kipuja. Kuumakivihieronta aktivoi lymfanesteiden- ja verenkiertoa sekä rauhoittaa hermoston toimintaa.
Hoito vaikuttaa syvällisesti koko kehoon ja mieleen tasapainottavasti. Kuumakivihieronta aktivoi ja puhdistaa energiakeskuksia sekä tasapainottaa elimistön yhteistoimintaa. Hoidossa hierotaan luomuöljyllä käsillä ja kivillä. Kivet ovat sekä kuumia että kylmiä. Hoidossa käytetään vulkaanisia basalttikiviä, jotka varaavat hyvin lämpöä.

Kuumakivihierontaa tekee Kulosaaressa Mai Lankinen

varaa aika

Osteopatia auttaa moneen vaivaan

Osteopatia on manuaalinen eli käsin tehtävä hoitomuoto, jossa huomioidaan ihminen kokonaisuutena. Osteopaatin tavoitteena on normalisoida kehon rakenteen ja toiminnan yhteys ja saada siten valjastettua kehon omat paranemismekanismit ja optimoida terveys. Osteopatiassa ei hoideta oirekeskeisesti, vaan kehoa hoidetaan kokonaisuutena, joka on enemmän kuin osiensa summa. Osteopaatti käyttää hoidossaan erilaisia pehmytkudostekniikoita ja nivelien liikkuvuutta parantavia tai normalisoivia tekniikoita. Hoidon päätavoitteena on normalisoida kudosten aineenvaihdunta ja tasapainottaa kehon osien liikkuvuudet.

Osteopatiaa Mommy & Me:ssä tarjoaa: Laura Uotinen, Reetta Koskenranta ja Marjo-Riitta Pohjola

Aikuiset 75€, lapset 65€, oppilastyö 60€

Varaa aika

Kiropraktiikka -tehokasta ja turvallista

Kiropraktiikka on yli sata vuotta vanha manuaalinen terapiamuoto, jossa tuki- ja liikuntaelinten, erityisesti selkärangan, toimintahäiriöitä korjaamalla saavutetaan nopeasti parempi terveys ja hyvinvointi. Tuloksia saavutetaan yleensä hämmästyttävän lyhyessä ajassa. Kiropraktiikassa kehoa hoidetaan kokonaisuutena, eikä keskitytä pelkästään oireilevaan kehonosaan.

Kiropraktikkona Mommy & Me:ssä toimii  Simo Poutanen

Uusi asiakas 30 min. 80€, jatkokäynti 15 min. 70€. Myynnissä myös hoitosarjat

Tutustu kertomuksiin osoitteessa www.viavital.fi.

Varaa aika

Äitiysfysioterapia

Äitiysfysioterapia keskittyy äidin hyvinvointiin. Äitiysfysioterapiasta saat kokonaisvaltaista ennaltaehkäisevää tai kuntouttavaa fysioterapiaa raskausaikana tai synnytyksen jälkeen. Synnytyksen jälkeiseen kuntouttavaan äitiysfysioterapiaan ei ole aikarajaa, hoitoon voi tulla vielä vuosien päästä synnytyksestä. Jokainen äiti ansaitsee parasta mahdollista hoitoa.

Äitiysfysioterapeutin vastaanotolla mm.

-Saat ohjeita raskausajan liikuntaan ja harjoitteluun
-Apua raskausajan kipujen ja ongelmien ennaltaehkäisyyn ja hoitoon
-Ohjausta ja hoitoa sektio- ja episiotomia arpiin
-Ohjausta aktiiviseempaan synnytykseen
-Ohjausta synnytyksestä palautumiseen ja liikunnan aloittamiseen synnytyksen jälkeen

-Kuntoutusta mahdolliseen vatsalihasten erkaumaan (DRA)

Äitiysfysioterapiaa Mommy&Me:ssä tarjoaa Marika Ståhl-Railila

Ensikäynti 75min. 80€
Ensikäynti 60 min. 77€
Jatkokäynti 60 min. 77€ (45min 65€ veloitus aina käytetyn ajan mukaan)

 

Lantionpohjan fysioterapia
Lantionpohjan ongelmia esiintyy kaiken ikäisillä naisilla. Erityisesti raskauden
aikana, synnytyksen jälkeen sekä vaihdevuosi-iässä. Lantionpohjaongelmista kärsivät myös
nuoret ja hyväkuntoiset urheilijat, jolloin ongelmana on usein lihasten yliaktiivisuus sekä
kireys.
Lantionpohjan fysioterapian tavoite on ennaltaehkäistä sekä hoitaa erilaisia lantionpohjan lihaksiston toimintahäiriöitä.

Niihin kuuluvat mm.
Lantionpohjan kiputilat
Virtsan-, ulosteen- tai ilman pidätyskykyyn liittyvät ongelmat
Jatkuva virtsaamisen tarve
Laskeumat
Ylijännittynyt lantionpohja
Lantionpohjan lihaksiston harjoittaminen vaikuttaa positiivisesti asennonhallintaan ja
ryhtiin, keskivartalon toimintaan sekä seksuaalitoimintoihin.
Lantionpohjafysioterapia sisältää lantionpohjan lihasten toiminnan tutkimisen,
fysioterapeuttisen harjoittelun sekä ohjeet itsehoitoon ja seurannan.
Lantionpohjafysioterapiassa hyödynnetään lantionpohjan lihastestaukseen soveltuvaa mittaria
(biofeedback). Lantionpohjan EMG-mittauksesta sovitaan asiakkaan kanssa tarvittaessa.

Varaa aika

Vauvojen ja lasten fysioterapia

Lasten fysioterapiassa arvioidaan, ohjataan ja tuetaan lapsen kykyä liikkua, leikkiä ja toimia arjessa ikä huomioiden. Lapsen kehityksen haasteet voivat näkyä liikkumisen ja aistitoimintojen lisäksi esim syömisen, kommunikoinnin ja leikkitaitojen kehityksessä.. Vanhemmat / huoltajat saavat ohjeita mm hoivaan, leikkiin, pukeutumis- ja syömistilanteisiin siten, että se tukee lapsen motorista kehitystä. Usein jo pienilläkin ohjeilla ja päivittäin huomioitavilla asioilla voidaan tukea lapsen sensomotorista kehitystä myönteisesti.

Sannalla on sopimus KELA:n vaativan kuntoutuksen ja HUS:n lasten ja nuorten kuntoutuspalveluiden tuottamisesta, mutta fysioterapiaan voi tulla myös ilman lähetettä tai maksusitoumusta.

Vauvojen ja lasten fysioterapiaa tarjoaa: Sanna Kujanpää

Uusi asiakas 60 min. 75€ (Kela-korvauksen jälkeen 67€), jatkokäynti 45 min. 65€ (Kela-korvauksen jälkeen 59€)

Varaa aika

Faskiamanipulaatio Stecco II ®

Ihmisessä oleva faskia eli kalvosysteemi on monitasoinen ja kattaa koko kehon. Kalvo antaa lihakselle muodon ja ihmiskeholle hahmon. Faskiamanipulaatio on fysioterapiamenetelmä, jolla vapautetaan liikettä ja vähennetään kipua. Se on yksilöllinen, kokonaisvaltainen ja kivun syihin ja taustoihin keskittyvä hoitoprosessi. Faskiamanipulaatio soveltuu kaiken ikäisille ja siitä voi saada apua monentyyppisiin vaivoihin.

60 min. 77€

Varaa aika

Lasten toimintaterapeutin palvelut

Onko lapsellasi ruoka-allergioita tai refluksia? Onko hänellä syömisvaikeuksia? Pulmia imetyksessä tai karkeampiin ruokiin siirtymisessä? Onko hän kovin valikoiva syömisissään? Reagoiko lapsesi kovin herkästi erilaisiin aistimuksiin tai epäiletkö hänellä aistisäätelyhäiriötä? Eikö lapsesi pidä sylissä olemisesta tai ärtyykö vauvasi normaalista käsittelystä? Ovatko siirtymätilanteet lapsellesi hankalia?
Lapsen aistisäätelyn pulmat tuovat lapsen ja perheen arkeen omat haasteensa. Myös lapsen allergiat ja refluksioireilu kuormittavat perheitä. Usein lapsen herkkyys aistiärsykkeille sekä allergiat ja refluksioireilu kulkevat käsi kädessä, ja tasapainon löytäminen jollain alueella helpottaa myös muuta oireilua ja arjen sujumista. Refluksioireilu ja aistisäätelyn vaikeudet, yhdessä tai erikseen, voivat vaikuttaa myös lapsen motoriikan kehitykseen sitä hidastaen.

Uniohjaus (allergiset, refluksioireilevat, aistisäätelypulmaiset) 60 min. 120 €
Sis. vastaanottokäynnin 60 min sekä seurannan puhelimitse/sähköpostitse. Ohjausta lempeän unikoulun toteuttamiseen lapsen oireilun puitteissa. Neuvot päivärytmin ja iltarutiinien toteuttamiseen, keinoja lapsen rauhoittamiseen sensorisen integraation keinoin.

Allergianeuvonta 60 min. 75€
Onko lapsellasi ruoka-allergioita tai mietitkö voisivatko lapsesi oireet johtua allergioista? Onko erikoisruokavalioiden mukainen ruoanlaitto mielestäsi hankalaa?
Annukka tarjoaa ohjausta ruoka- ja oirepäiväkirjojen pitämiseen ja apua niiden tulkitsemiseen. Häneltä saat vinkkejä erikoisruokavaliotuotteiden valintaan ja käyttöön sekä ruoanlaittoon ja leivontaan. Imetysdieetin toteuttamiseen saat ohjausta ja tukea. Saat myös vinkkejä lapsen olon helpottamiseen mm. sensorisen integraation teoriaan nojaten.

Refluksineuvonta  60 min. 75€
Onko lapsellasi refluksioireilua tai epäiletkö sitä? Onko hän kovin itkuinen? Onko syöminen vauvallesi hankalaa tai onko refluksioireilu hidastanut vauvasi motorista kehitystä?
Annukka tarjoaa konkreettista ohjausta refluksin asentohoidon toteuttamiseen ja keinoja lapsen olon helpottamiseen mm. sensorisen integraation teoriaan nojaten. Saat häneltä käytännön vinkkejä refluksiarjesta selviämiseen sekä ohjausta oire- ja ruokapäiväkirjan pitämiseen ja apua sen tulkitsemiseen. Voit saada myös imetysohjausta ja tukea imetysdieetin toteuttamiseen. Saat keinoja lapsen motorisen kehityksen (mm. vatsamakuu) tukemiseen sekä neuvoja univaikeuksien helpottamiseen.

Aistisäätelyhäiriöt  60 min. 75€
Reagoiko lapsesi hyvin herkästi erilaisiin aistiärsykkeisiin tai epäiletkö hänellä aistisäätelyhäiriötä? Eikö lapsesi pidä sylissä olemisesta tai ärtyykö vauvasi normaalista käsittelystä? Ovatko siirtymätilanteet lapsellesi hankalia? Onko hän hyvin valikoiva vaatteidensa tai syömistensä suhteen?
Annukka tarjoaa ohjausta, neuvontaa ja tukea lapsen vanhemmille sekä muulle lähipiirille. Häneltä saat konkreettisia ohjeita ja keinoja lapsen aistisäätelyn tukemiseen sekä vinkkejä ja toimintatapoja arjen haastavista tilanteista selviämiseen (mm. siirtymätilanteet , pukemiset, pesut, ruokailut, lepo, leikki- ja ryhmätilanteet).Lapsen pulmien ymmärtäminen ja oikeanlainen huomioiminen arjessa kantavat pitkälle. Jo pienetkin muutokset toimintatavoissa voivat tuoda suuria muutoksia lapsen hyvinvointiin ja arjen sujuvuuteen.

Imetys- ja syömisvaikeudet  60 min. 75€
Onko lapsellasi syömisvaikeuksia? Pulmia imetyksessä tai karkeampiin ruokiin siirtymisessä? Onko hän kovin valikoiva syömisissään?
Annukka tarjoaa imetysohjausta (mm. imetysasennot,imuote, imetysongelmat) ja tukea imetyksen sujumiseen. Häneltä saat myös apua miettiessäsi, onko lapsesi syömispulmissa kyseessä ns. normaali nirsous vai syömisvaikeus. Saat ohjausta ja konkreettisia keinoja lapsen syömisvaikeuksien selättämiseen pohjautuen sensorisen integraation teoriaan, SOS-lähestymistapaan (Sequential Oral Sensory Approach to feeding) ja STEPS+ -menetelmään (Supportive Treatment of Eating in PartnershipS).

Kehityksen tukeminen  60 min. 75€
Saat ohjausta ja konkreettisia neuvoja lapsen kehityksen tukemiseen, leikki- ja toimintavinkkejä sekä toimintatapoja arjen tilanteisiin lapsen liikunnallisten taitojen, leikkitaitojen, käsien käytön ja nähdynvaraisen hahmottamisen tueksi.

Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta 45 min. 40€
Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta on lempeä ja tehokas hoito vauvojen moniin vaivoihin. Se rentouttaa ja rauhoittaa levotonta ja itkuista vauvaa, helpottaa vatsavaivoja ja kehon jännityksiä sekä tuo apua unipulmiin. Hoito on vauvalle miellyttävää ja tukee lapsen luonnollista kasvua ja kehitystä. Itkuisen ja levottoman vauvan olo helpottaa yleensä 2-4 hoitokerran jälkeen. Jokaisella käynnillä annetaan myös vanhemmille ohjeita kotona toteutettavaan vauvan hierontaan.

Happiest baby -ohjaus 60 min. 60€
Happiest baby on itkuisen vauvan rauhoittelumenetelmä. Se sisältää turvallisia ja toimivia keinoja itkuisen vauvan rauhoitteluun. Opit yksinkertaiset viiden ässän menetelmät, joilla 2 viikon-3 kuukauden ikäisen vauvan rauhoittumisrefleksi aktivoituu.

Ota yhteyttä tai varaa aika: Annukka Moilanen

Varaa aika

Ravinto-ohjaus

Ravinto-ohjauksen perustana on puhdas ja ravintorikas ruoka, joka edistää ja tukee terveyttämme. Ravinto-ohjauksessa asiakkaan ruokavalio räätälöidään aina yksilöllisesti. Ensimmäisellä vastaanotto kerralla käydään läpi asiakkaan terveyshistoria, nykyinen
elämäntilanne sekä tavoitteet ravintoneuvonnassa. Saat käytännönläheisiä ohjeita terveellisen ruokavalion rakentamiseen sekä kirjalliset ohjeet ja tavoitteitasi vastaavan ravintosuunnitelman.

Seurantakäynnit suunnitellaan ja varataan tarpeen mukaan. Lähes aina tavoitteellinen ravinto-ohjaus vaatii enemmän kuin yhden tapaamiskerran. Mahdollisuus on myös varata yksittäisiä kertoja yleiseen ravinto-ohjaukseen ja ruokavalion analysointiin.
Ravinto-ohjauksesta voi olla hyötyä mm. seuraavissa tapauksissa: erityisruokavalio ja allergiat, imetysdieetti, hormonitasapaino, väsymys ja uupumus, kroonistunut flunssa, erilaiset suolistovaivat, painonhallinta, verensokerin säätely, kohonneet veren rasva-arvot ja
kohonnut verenpaine. Ravinto-ohjauksesta voidaan myös hyötyä suuresti muuttuvien elämäntilanteiden tai stressin yhteydessä.

Tervetuloa Ravintoneuvoja Cecilia Portnojn vastaanotolle

Ensimmäinen käynti 120 min. 150€, jatkokäynti 60 min. 80€, jatkokäynti 30 min. 40€, puhelinaika 15 min. 20€

 

Varaa aika

Fytonomi eli ravintolisäneuvoja on erikoistunut työskentelemään ravintolisillä ja rohtokasveilla

Ravintolisiä on tarkoituksenmukaista käyttää silloin, kun elimistön ravintoaineiden saanti on puutteellista tai häiriintynyt. Jos ravinteista on päässyt syntymään puutos, on niiden korjaaminen pelkästään ruualla usein erittäin haastavaa, jopa mahdotonta. Tarpeeseen sovitettu ravintolisätankkaus voi silloin auttaa tasapainottamaan tilanteen nopeastikin. Ravintolisiä käyttäessä on tärkeää muodostaa kokonaiskuva kaikista keholle tarjottavista vaikuttavista aineista, niin ruuasta kuin lääkkeistäkin, jotta osaset pelaavat yhteen terveyttä ja hyvinvointia edistävällä tavalla.

Solumineraalit (Dr. Schüsslerin solusuolat) sijoittuvat sekä valmistusmenetelmänsä että toimintatapansa puolesta ravintolisien ja homeopatian välimaastoon. Niiden maitosokeriin hierretyt happo-emäsmineraaliparit ikään kuin avaavat ravinteille reitin solun sisälle. Solumineraaleja voidaan käyttää imeskelytabletteina, juomana, kylpynä, kääreenä, voiteena. Jokaiselle löytyy tapa, jolla hoito on helppoa toteuttaa.

Ravintolisäneuvontaa Mommy&Me:ssä tarjoaa: Outi Häkkinen

Uusi asiakas 120 min. 120€, jatkokäynti 60 min. 80€, jatkokäynti 30 min. 50€

Varaa aika

Vyöhyketerapia

Vyöhyketerapia auttaa kehoa pysymään terveenä ja parantumaan itse

Ihmisen jalkaterästä löytyvät kaikki kehon alueet, elimet ja jokainen solu heijasteina pienoiskoossa. Jalassa olevia heijasteita painamalla vyöhyketerapeutti on yhteydessä kehon signaalijärjestelmään. Signaalit lähetetään jalasta kehon eri alueille ja aivoihin autonomiseen hermojärjestelmään, jolloin elimistö pystyy tasapainottamaan kehon toiminnot.

Vyöhyketerapia parantaa vastustuskykyä ja auttaa pysymään terveenä. Jos sairastamme, voimme vyöhyketerapian avulla kannustaa kehoa parantamaan itse itsensä lähettämällä signaaleja epätasapainotilan korjaamiseksi.
Ihmisen kehossa toimivat tärkeät järjestelmät: verenkierto, lymfankierto, hormonitoiminta, imeytyminen, kuonanpoisto ja autonominen hermojärjestelmä. Jos kaikki nämä ovat tasapainossa, myös keho on terve.

Vyöhyketerapiaa tarjoaa Ida Koivisto

Aikuiset: Ensimmäinen käynti 70€, jatkokäynti 65€
Alle 6-vuotiaat lapset: Ensimmäinen käynti 60€, jatkokäynti 55€

Varaa aika

Refleksologia

Koko kehon vyöhyketerapiassa hoidetaan ihmistä kaikkialla kehossa olevien heijastejärjestelmien kautta. Jalkaterien lisäksi heijastinjärjestelmiä löytyy mm. sääristä, reisistä, korvista ja päälaelta. Hoidon vaikutuksia ovat mm. rentoutuminen, verenkierron sekä aineenvaihdunnan vilkastuminen, vastustuskyvyn paraneminen, kipu- ja särkytilojen helpottuminen sekä unen laadun paraneminen.
Refleksologiasta on hyviä tuloksia hormonaalisten häiriöiden kuten lapsettomuuden ja vaihdevuosivaivojen hoidossa.
Vyöhyketerapia on ikivanha hoitomuoto, joka perustuu siihen, että keho heijastuu pienoiskoossa muualle kehoon. Menetelmä löydettiin 1920-luvulla Pohjois-Amerikan intiaaneilta.

Refleksologiaa tarjoaa Teija Varsanpää.

Aikuiset 90 min. 98 €

Vyöhyketerapia TVT

Vyöhyketerapialla voidaan helpottaa kehon kiputiloja, kuten esimerkiksi särky- ja jännitys, unihäiriöt, suolisto-ongelmat, hormoniset häiriöt, stressi sekä vauvojen ja eri ikäisten lasten unihäiriöt, vatsavaivat ja esimerkiksi jännityspäänsäryt. Vyöhyketerapia sopii myös raskausajan hoidoksi.

Kevyellä kehon vyöhykeratahieronnalla ja -pisteiden painannalla rentoutetaan kehoa päästä jalkoihin. Heijasteita hoidetaan niskasta, korvista, käsistä, jaloista ja selästä. Hoito on miellyttävää, rentouttavaa ja usein unta syventävää niin vauvalle, isommalle lapselle kuin aikuisellekin. Itkuisen ja levottoman vauvan olo helpottaa yleensä 2-4 hoitokerran jälkeen. Hoitokerroilla vanhemmille annetaan ohjeita kotona toteutettavaan vauvan hierontaan.

Varaa aika Sanna Kujanpäälle Kulosaaren vastaanotolle

Vauvat 45 min. 45€, 3-16v. 60 min. 60€,  aikuiset 75 min. 75€

Varaa aika

 

 

 

Coaching palvelut

Life Coaching – valmennuksessa hyödynnetään ratkaisukeskeisyyttä, positiivista psykologiaa sekä kognitiivista käyttäytymistiedettä. Valmennettavan kanssa keskitytään hänen itsensä johtamiseen sekä menestystekijöidensä vahvistamiseen halutun lopputuloksen saavuttamiseksi.

Valmentaja ei neuvo, vaan auttaa erilaisten kysymysten ja harjoitusten avulla valmennettavaa oivaltamaan olennaisen ja löytämään tarvittavat ratkaisut itse. Valmennusta voi hyödyntää minäkuvan parantamiseen, ihmissuhteiden kehittämiseen ja vuorovaikutustaitojen kohentamiseen.

Työyhteisöissä valmennusta voi hyödyntää tiimityön parantamiseen, esimiestaitojen kehittämiseen ja toimivaan viestintään.

Se sopii myös työyhteisön ilmapiirin parantamiseen, tavoitteiden kirkastamiseen sekä menestykseen luomiseen.

Valmennusta voi tehdä sekä yksilöille että ryhmille.

Life Coachingia tekee:  Miia Vauhkonen

60 min. 89€

Varaa aika

Erkaumaneuvonta

Mietitkö sinä miten lähteä turvallisesti liikkeelle synnytyksen jälkeen? Oletko epävarma onko sinulla erkaumaa? Tai koska on turvallista palata juoksulenkkien pariin?

Moni äiti jää muuttuneen kehonsa kanssa yksin ja epävarmuuden tilaan synnytyksen jälkeen. Erkaumaneuvonta lisää tietämystä äidin kehon nykytilasta ja tukee synnytyksestä ja raskausajasta palautumista. Neuvonta on suunniteltu vähentämään äidin omaan kehoon ja liikunnan aloittamiseen liittyvää hämmennystä, epävarmuutta ja epätietoisuutta.

Erkaumaneuvonnassa saat tietoa synnytyksestä ja lantionpohjan toiminnasta. Erkauma mitataan palpoiden, sekä aktiivisena että levossa, tarkistetaan hengityksen kulku sekä ryhti. Kartoituksen jälkeen saat kotiin kirjalliset ja kuvalliset liike-ohjeet, jotka on mietitty juuri sinun kehosi tarpeita huomioiden, ja jotka tukevat tehokkaasti kehosi luonnollista palautumista. Lisäksi saat kaiken tiedon mitä sinun tulee ottaa huomioon liikunnan pariin siirtymisessä. Miialta saat ammattitaitoisen arvion jos kehosi tarvitsee manuaalista hoitoa liikeharjoitteiden lisäksi.

Tämä palvelu on sinulle äiti, joka epäröit liikunnan aloittamisen suhteen, mietit, mitä uskallat tehdä ja onko sinulla erkauma. Voit olla hiljattain synnyttänyt tai synnytyksestä voi olla useampikin vuosi aikaa. Olet tervetullut neuvontaan myös vauvan kanssa. Erkaumaneuvonnan jälkeen pääset turvalliseen alkuun niin liikunnassa kuin keskivartalon palautumisessa kohti täydellisesti toimivaa kokonaisuutta. Usein yksikin tapaaminen riittää mutta mahdollisten kontrollikäyntien tarve kartoitetaan tapaamisen yhteydessä.

Erkaumaneuvontaa antaa lantionpohjaan ja erkaumaan erikoistunut pilatesohjaaja, Miia Vauhkonen, jolla on vuosien kokemus raskaana olevien ja synnyttäneiden naisten ohjauksesta ja synnytyksestä palautumisen tukemisesta.

Varaa aika

Unikonsultoinnista apua lasten univaikeuksiin

Riittävä ja laadukas uni on tärkeää lapsen kehitykselle. Myös vanhemmat jaksavat ja voivat paremmin saadessaan nukkua riittävästi.

Unikonsultoinnin avulla lapsi oppii nukkumaan paremmin, jolloin koko perheen hyvinvointi lisääntyy.

Mommy & Me:ssä koulutettu lasten unikonsultti (Gentle Sleep Coach, Certified Maternity and Child Sleep Consultant) Liisa Niskakangas luo juuri teidän perheenne tilanteeseen sopivan suunnitelman lapsenne unien parantamiseksi.

Lue lisätietoja ja asiakkaiden kokemuksia unikonsultoinnista osoitteesta www.unijuna.fi.

Unikonsultaatiota Mommy&Me:ssä tarjoaa Liisa-Niskakangas

Unikonsultointi 90 min. 6 kk – 6-vuotiaat 249€
Hyvään alkuun – konsultointi 45 min. 0-3 kk.  99€

Varaa aika.

Seksuaaliterapia

Seksuaalisuus on ihmisen ominaisuus, se on meissä läpi elämän. Hyvinvoiva seksuaalisuus tukee kokonaisvaltaisesti ja antaa elinvoimaa. Toisaalta, epätasapainoinen seksuaalisuus voi heijastua moniin eri elämän osa-alueisiin heikentävästi. Seksuaalisuuden äärellä ihminen on kaikkein paljaimmillaan sekä haavoittuvimmillaan. Sen vuoksi keskeneräiset tai käsittelemättömät kysymykset voivat ilmentyä erilaisina seksuaalisuuteen tai seksiin liittyvinä pulmina.  Tarvitsemme kaikki tukea ja neuvoja seksuaalisessa kasvussamme. Eri elämäntilanteet korostavat tuen tarvetta, jolloin asioita voi olla tarpeen pohtia esimerkiksi seksuaaliterapiassa. Seksuaaliterapiaan voit tulla yksin tai yhdessä kumppanisi kanssa.

Seksuaaliterapia tapahtuu keskustelun avulla.

Seksuaaliterapiaa Mommy & Me:ssä tarjoaa Jonna Räisänen

45min. 75 €, 60min. 90 €, 90min. 120 € (Jonna, Kauniainen)

Varaa aika

Ratkaisukeskeinen psykoterapia raskausajan, vanhemmuuden ja perhe-elämän kysymyksiin

Raskausaika, vanhemmuus ja perhe-elämä ovat täynnä erilaisia tunnekokemuksia aina suurimmasta mahdollisesta ilosta ja rakkaudesta voimakkaisiin ahdistuksiin ja stressi-tiloihin. Joskus ilolle ja positiivisille tunteille on tarpeen luoda lisää tilaa, jotta vanhemmuuden arki sekä vanhemman ja lapsen hyvä yhteys voisi toimia parhaalla mahdollisella tavalla. Joskus taas vanhemmuuteen liittyvät surut saattavat olla näkymättömiä, esimerkiksi lapsettomuuteen tai keskenmenoon liittyen, jolloin on hyvä saada paikka, jossa raskaiden tunteiden käsittelylle on rauhassa tilaa. Tälle vastaanotolle voit tulla yksin tai yhdessä puolison kanssa halutessasi tukea ja uusia keinoja mm. seuraavissa asioissa:

Synnytyspelko
Synnytyspettymys ja synnytystrauma
Synnytyksen jälkeinen masennus tai ahdistus
Lapsettomuus ja keskenmeno
Vanhemmuuteen liittyvät huolet ja stressi
Erityislapsen vanhempana jaksaminen
Uusperheen haasteet
Yksinhuoltajuuteen liittyvät haasteet
Sateenkaariperheet
Muut syyt, joiden vuoksi terapiaan hakeudutaan (masennus, ahdistusongelmat, itsetunto-ongelmat, syömiseen ja kehonkuvaan liittyvät haasteet etc.)

Ratkaisukeskeistä psykoterapiaharjoittelua Mommy&Me:ssä tekee Mippi Vuorikoski

45 min. 40€

Tiedustelut ja ajanvaraus numerosta 050 5707316 tai sähköpostitse philiavalmennus@gmail.com

Mippi opiskelee viimeistä vuotta psykoterapeutiksi, joten koulutuspsykoterapiaan on mahdollisuus päästä vielä marraskuuhun 2018 asti. Mippi vastaa mielellään kaikkiin kysymyksiisi puhelimitse tai sähköpostilla, joten älä epäröi lähestyä!

Pari- ja perhevalmennus

Pari- ja perhevalmennuksessa tarkastellaan positiivisessa ja voimavarakeskeisessä hengessä erityisesti vuorovaikutuksen haastekohtia, treenataan syvempien tarpeiden ilmaisua sekä tutkitaan erilaisia tunnereaktioita. Tavoitteena on vahvistaa ihmissuhteita ja luoda tilaa ilolle ja keskinäiselle luottamukselle. Valmennus on integratiivista, mutta vahvimpina metodeina käytetään ratkaisukeskeisyyttä, positiivista psykologiaa, mindfullnesia sekä tunne- ja tarveperusteista vuorovaikutustaitoanalyysia.

Muksuoppi on luova, lempeä ja hyväntuulinen ratkaisukeskeinen valmennus lapsille ja heidän perheilleen erilaisten arkeen liittyvien pelkojen, haasteiden ja huolten käsittelyyn. Muksuopissa lapsen ja perheen arkea kuormittavia haasteita lähestytään uusien taitojen oppimisen kautta sekä perheen ja lähipiirin tukea ja tsemppiä hyödyntäen, ei koskaan arvioiden ja diagnostisoiden. Tämän vuoksi Muksuoppi voimaannuttaa jokaista osallistujaa. Metodi soveltuu parhaiten 4-12 vuotiaille (myös erityislapset),

Tietoinen Ero on Suomessa ainutlaatuinen, voimavaraistava erovalmennus parille, joka haluaa säilyttää hyvän perheyhteyden parisuhteen loppumisesta huolimatta. Valmennuksessa keskitytään erityisesti vaikeiden tunteiden käsittelyyn, tarveperustaiseen kommunikaatioon sekä vanhempien uudenlaisen ihmissuhteen määrittelyyn.

Valmennuksia Mommy&Me:ssä tekee Mippi Vuorikoski

Valmennusten hinta 60min. 85€

Tiedustelut ja ajanvaraus numerosta 050 5707316 tai sähköpostitse philiavalmennus@gmail.com

Perhevalmennus

Perhevalmennuksessa saat apua arjen haasteisiin. Erilaisille perheille tarkoitettu perhevalmennus tarjoaa räätälöidysti juuri sinun perheellesi sopivan toimintamallin.
Uusperheet,yhden vanhemman perheet,pikkulapsi,- tai teini-iän haasteet sekä vauva-ajan asiat ovat perhevalmennuksen työkenttää.
Avioero, eri kehitysvaiheet, parisuhdeongelmat, yksinhuoltajuus tai mikä tahansa eloa kuormittava asia kartoitetan ja etsitään yhdessä keinot selviytymiseen!

Valmennuksia Mommy&Me:ssä tekee Heidi Hammarberg

Ensimmäinen käynti 90 min. 65€ (tutustumistarjous)
Jatkokäynti 60min. 65€ (tutustumistarjous)

Tiedustelut ja ajanvaraus numerosta 040-5672479 tai sähköpostitse heidi.hammarberg@perheilona.fi

NLP – sosiaalipanoraamavalmennus

NLP on malli siitä miten aivomme toimivat. Sen avulla ymmärrämme miten opimme, ajattelemme, kommunikoimme, teemme päätöksiä ja motivoidumme.

NLP on käytännöllinen tietoisuuden kasvattamisen väline, joka sisältää tehokkaita menetelmiä henkilökohtaiseen muutokseen ja sujuvaan vuorovaikutukseen. Sitä käytetään mm. koulutuksissa, valmentamisessa, terapiassa, asiakaspalvelussa, myynnissä, johtamisessa – unohtamatta kunkin omaa henkilökohtaista kasvua.

NLP:n avulla voi mm. muuttaa omaa ajattelua, oppia huomaamaan ja ymmärtämään ihmisten erilaisuutta, hallita omia tunnetiloja, muuttaa omia uskomuksia ja kielteisiä kokemuksia myönteisiksi. NLP:n avulla on helppoa ja nopeaa vapautua esimerkiksi pelkotiloista tai motivoitua uudelleen jonkin tärkeän tavoitteen saavuttamisesta.

NLP:tä tekee Teija Varsanpää

60 min. 77 €, 90 min. 95 €

Varaa aika

Regressioterapia

Regressioterapia on ohjattu menneet elämät – mielikuvamatka, joka auttaa ymmärtämään elämääsi ja käyttäytymistäsi sekä muuttamaan sitä positiivisempaan suuntaan. Regressiota käytetään tuomaan alitajunnan kautta tietoa aikaisemmin eletyistä elämistä.

Mitä asioita regressioterapiassa voi selvittää?

Vapautua elämää kuormittavista peloista

Vapautua negatiivisista ajatusmalleista (köyhyysajattelu, ikuinen sinkku, epäonni seuraa jne.)

Selvittää lapsuuteen liittyviä asioita

Regressioterapiaa tekee Teija Varsanpää

Aikuiset 120 min. 98 €

Varaa aika

Valon kosketus -hoito

Hoito perustuu ihmisen avoimeen kohtaamiseen, hänen elämänsä ja itseytensä kunnioittamiseen, lämpimään
myötäelämiseen ja rinnalla kulkemiseen. Hoitamisen keskeisiä arvoja ovat kaiken hyväksyvä läsnäolo, tuomitsemattomuus ja elämän pyhyys. Hyväksynnän ja arvostuksen ilmapiirissä hoidettava nähdään omana itsenään. Kun hän uskaltaa rentoutua, myös kipeät tunteet saavat
tulla esiin.
Valon Kosketus -hoito perustuu valoon, jota hoitaja välittää hoidettavaan. Valo on korkeavärähteistä, minkä vaikutuksesta vanha ja raskas energia alkavat purkautua kehosta pois. Hoidettava usein tuntee vapautumista, rauhaa ja onnellisuutta. Kevyen kosketuksen ja valon
avulla hoidettavaa autetaan tunnistamaan ja tiedostamaan kehossaan olevia tuntemuksia ja vapautumaan jännityksistä, stressistä ja kivuista. Valon läsnäolon ansiosta ihmisellä on mahdollisuus tuntea hyvää oloa ja sisäistä turvaa, jolloin myös tunneperäiset tukokset voivat
vapautua kehosta.

Mai Lankinen tekee myös kaukohoitoja. Hoidon kesto on noin 30 min. jonka jälkeen asiakas saa palautetta hoidosta puhelimitse tai sähköpostitse.

90 min. 80€
60 min. 55€
30 min. 35€ (Kaukohoito: ota yhteyttä Mai Lankiseen)

Valon kosketus -hoitoja tekee: Mai Lankinen

Varaa aika